Regulament concurs

Toti participantii trebuie sa poarte numarul BIB pentru a putea cronometra si primi timpul lor oficial si a fi eligibili pentru castigarea de premii. Numarul BIB va fi purtat in partea din fata a tricoului si trebuie mentinut vizibil si in conditii bune pe tot parcursul cursei pentru a fi identificat cu usurinta de catre arbitrii competitiei. Cip-ul de cronometrare trebuie plasat pe numarul de concurs in pozitia recomandata de organizatori pentru ca timpul obtinut sa poata fi validat, iar participantul eligibil pentru castigarea de premii. Modificarea, altearea de orice fel sau oferirea altei persoane a numarului de concurs sau a cip-ului duce automat la descalificarea participantului.

Pe parcursul cursei vor fi instalate mai multe puncte de inregistrare a timpilor participantilor.

Daca in timpul cursei un participant pierde numarul de concurs, acesta va trebui sa informeze de indata arbitrii de cursa, in caz contrar fiind in mod automat descalificat. Comportamentul necorespunzator fata de ceilalti participanti, organizatori, oficiali sau spectatori duce la descalificarea directa a participantului si sesizarea autoritatilor cu privire la respectiva situatie.

Toti participantii trebuie sa fie apti din punct de vedere medical, atat fizic cat si mental. Participarea la eveniment se face pe proprie raspundere de catre participant cu asumarea de catre acesta a tuturor riscurilor aferente activitatii desfasurate. Prin inscrierea si participarea la eveniment, fiecare atlet este de acord ca organizatorii, sponsorii, vanzatorii, voluntarii, institutiile sau oficialii participante, partenerii si personalul responsabil pentru eveniment nu vor fi considerati responsabili pentru accidentele sau prejudiciile suferite in urma participarii la acest eveniment. Pentru participarea la eveniment, fiecare inscris va trebuie sa semneze acordul de participare inainte de cursa.

Persoanele adulte cu dizabilitati pot participa la Cursa Populara si Cursa de 10km. Sportivii care se deplaseaza in fotolii rulante si care se autopropulseaza vor intra in clasamentul categoriei „fotolii rulante”. Persoanele adulte cu dizabilitati motorii care participa in fotolii rulante impinse de un tert sau in alte categorii diferite de cea descrisa mai sus, pot participa la eveniment insa nu vor fi inclusi in clasamente.

Participantii la cursa de 10K din cadrul Campionatului National de Seniori sau sportivii legitimati pot fi inclusi si in echipele pentru Team 3 Challenge, dar nu sunt eligibili pentru premii la aceasta categorie. Exceptie fac participantii de la categoria Master (40+).

Varsta minima pentru a participa la Cursa de 10km este de 10 ani impliniti la data cursei. Varsta minima pentru a participa la Cursa Populara este de 8 ani impliniti la data cursei. Minorii intre 8 si 10 ani pot participa in aceasta competitie numai insotiti de un adult, cu acordul si stricta supraveghere a acestora pe toata perioada de desfasurare a competitiei. Toti atletii sub 18 ani trebuie sa prezinte actul de identitate si consimtamantul in scris dat de unul din parinti sau tutorele legal. Corporatiile, scolile si alte organizatii care se inscriu in grup sunt responsabile pentru colectarea si prezentarea acestor documente organizatorilor inainte de desfasurarea cursei pentru minorii din grupurile respective.

Toti participantii trebuie sa poarte echipament sportiv adecvat pe durata cursei.

Cursa de 10km va fi deschisa participantilor pentru 1.5 ore de la start, mai apoi traseul fiind redeschis traficului auto, siguranta participantilor nemaiputand fi garantata dupa acest moment.

Cursa de semimaraton va fi deschisa participantilor pentru 3 ore de la start, mai apoi traseul fiind redeschis traficului auto, siguranta participantilor nemaiputand fi garantata dupa acest moment.

Participantii care nu termina cursa in timpul alocat nu vor primi un rezultat oficial.

Data finala de inscriere este 07 APRILIE 2024.

Pe timpul cursei si al evenimentelor asociate, nu este permisa promovarea de firme, produse si/sau servicii care nu sunt autorizate in prealabil de organizatori, sau reprezinta firme concurente sponsorilor si/sau partenerilor acestui eveniment.

Toti participanti trebuie sa poarte asupra lor si sa fie pregatiti sa prezinte un act de identitate valid si valabil care sa le confirme varsta – pentru a fi eligibili sa castige premiile oferite. Inainte ca premiile sa fie acordate participantii vor trebui sa astepte verificarea si validarea rezultatelor de catre oficiali.

Teste de doping pot fi solicitate oricarui participant inainte sau dupa cursa, aceasta reprezentand o conditie de eligibilitate pentru premiere. Participantul a castigat un premiu si care refuza testul sau este depistat pozitiv la testele de doping, va trebui sa returneze premiul iar autoritatile vor fi sesizate asupra acestui fapt.

Toti castigatorii de premii (bani sau produse) trebuie sa contacteze organizatorii la tel +40 729 660 630 sau alina@runbi10k.ro